Wat zijn EAAs en wat doet het?

"EAA staat voor 'Essential Amino Acids' (essentiële aminozuren). Het gebruik van EAA-supplementen kan verschillende voordelen bieden voor mensen die streven naar een verbetering van hun fitnessprestaties of algemene gezondheid. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

  1. Spieropbouw en herstel: Essentiële aminozuren vormen de bouwstenen van eiwitten, die op hun beurt essentieel zijn voor spiergroei en -herstel. Het aanvullen met EAA's kan de eiwitsynthese bevorderen, waardoor het herstel van spieren na intensieve training wordt versneld.

  2. Preventie van spierafbraak: EAA's kunnen helpen bij het voorkomen van spierafbraak, vooral in situaties waarin het lichaam meer eiwitten nodig heeft dan het uit voedsel kan halen. Dit kan relevant zijn bij intensieve training, calorietekorten of andere stressvolle omstandigheden.

  3. Verbetering van sportprestaties: Het aanvullen met EAA's kan de algehele atletische prestaties verbeteren, omdat aminozuren een rol spelen bij energieproductie, uithoudingsvermogen en het verminderen van vermoeidheid.

  4. Ondersteuning van het immuunsysteem: Essentiële aminozuren zijn belangrijk voor de werking van het immuunsysteem. Het handhaven van een gezond niveau van EAA's kan helpen om het immuunsysteem te versterken en de weerstand tegen ziekten te vergroten.

  5. Gemakkelijke consumptie: EAA-supplementen kunnen handig zijn voor mensen die moeite hebben om voldoende eiwitten uit hun reguliere dieet te halen. Ze bieden een handige en geconcentreerde bron van essentiële aminozuren.

De ideale timing om EAA's te consumeren is tijdens of na je workout, vanwege de depletie van je spieren."

Terug naar blog